Tri praznika Grada Zrenjanina

Grad Zrenjanin ima tri praznika: 28. avgust – dan uspenja presvete Bogorodice, koji je i Dan grba grada Zrenjanina, 2. oktobar Dan oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu i 17. novembar – Dan oslobođenja u Prvom svetskom ratu.

Odluku o ostanovljenju i načinu obeležavanja ovih praznika donelo je danas Gradsko veće, a o njima će se izjasniti i Skupština grada.

Istom odlukom preciziran je i način dodele zvanja „Počasnog građanina grada Zrenjanina“ i kriterijumi za dodelu „Nagrade grada Zrenjanina“.

Doneta je i odluka o otuđenju neizgrađenog komualno opremljenog građevinskog zemljišta površine 2.850 kvadratnih metara u korist ponuđača DOO „Mera“ Zrenjanin, po ceni od 8,75 evra po kvdrtnom metru.

Gradsko veće donelo je i niz odluka kojima se prihodi većeg broja javnih preduzeća, koja su izgubila status indirektnog budžetskog korisnika, definišu kao prihodi tih preduzeća.

Javna okupljanja u gradu mogu se održavati na Trgu slobode, Bulevaru Milutina Milankovića, Trgu Zorana Đinđića, Obali Sonje Marinković i ulici Kralja Petra Prvog, a ne mogu se održavati na prostru oko zdravstvenih ustanova, dečijih vrtića, osnovnih i srednjih škola i zdravstvenih ustanova i objekata vodosnabdevanja, odlučilo je danas Gradsko veće.

Usvojeni su i izveštaj o radu Gradske uprave u 2016 godini, kao i planovi javnih nabavki Gradskog veća i Skupštine grada.

M. S-n.