TRIBINA U ZRENJANINSKOJ BIBLIOTECI: „Studiranje u EU nije mit – ali evo šta jeste”

Narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin” i zvanično je postala deo EUTEKA mreže. Reč je o projektu EUTEKA – EU u vašoj biblioteci”. Od juče je u ovoj ustanovi EUTEKA polica, sastavni deo opreme koju Delegacija Evropske unije u Srbiji poklanja bibliotekama članicama EUTEKA mreže radi što potpunijeg informisanja građane o značajnim EU temama.

Tim povodom je zrenjaninskoj Biblioteci održana i tribina „Studiranje u EU nije mit – ali evo šta jeste, kojoj su prisustvovali učenici srednjih škola u Zrenjaninu. Cilj je bio da dobiju neposredno što više informacija o mogućnostima studiranja u zemljama Evropske unije, stipendijama, konkurisanju i potrebnim dokumentima…

Prisustvovali su i profesori srednjih škola i Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Gost tribine su bili pomoćnica direktora Sektora za komunikacije Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Ivana Đurić, koja je predstavila publikaciju Kancelarije „EU mitovi“, Goran Bogunović iz ERAZMUS+ – Fondacije Tempus u Srbiji, programa EU koji finansira projekte za mlade iz obrazovanja i sporta i Ana Srećković, profesorka španskog jezika i književnosti, koja je prenela iskustvo studiranja na Univerzitetu u Granadi, u Andaluziji, gde je bila na razmeni studenata tokom jednog semestra.
B. Jajić
Foto: J. Njegović Drndak

za web 0012 za web 0018 za web 0020 za web 0023 za web 0026