TRODNEVNI „STRIPOLIS” U ZRENJANINU: Svečano otvaranje sutra uveče

Stripolis 9 krive v17.cdrU Kulturnom centru biće svečano otvoren osmi Festival stripa „Stripolis“,  u četvrtak, 21. septembra, u 19 časova. Gosti su Aleksa Gajić, strip crtač i autor animiranih filmova, (Beograd), Mileta Poštić, animator, gejm dizajner i strip crtač (Novi Sad) i Željko Pahek, strip crtač i animator (Beograd).

Festival su juče, na konferenciji sa novinare, predstavili direktor Kulturnog centra Zrenjanina Goran Marinković, jedan od organizatora, i urednik časopisa „Stripolis” Branko Đukić, kao i programski direktor KC Vladimir Đurić.
Nakon svečanog otvaranja Festivala biće otvorena i izložba radova Željka Paheka. Crtači gosti Festivala će crtati pred publikom a posetioci će imati priliku i da dobiju poklon – crtež omiljenog strip junaka. Stevan Subić, autor iz Zrenjanina, realizovaće „LiveArt5“. Sugrađani mogu da donesu majice, torbe i druge tekstilne predmete, a „Diginet“ će im besplatno odštampati logo „Stripolisa“. U 19.30 sati je Cosplay festival, a u 20 sati je promocija časopisa „Stripolis“ i izdavačkih kuća „System comics“, „Čarobna knjiga“, „Besna kobila“, „Komiko“, S.K.C. Novi Sad i „Modesty“ stripovi.

Biće i prodajna izložba polovnih strip izdanja, figura, igračaka, sličica, kartica.
U petak, 22 septembra, u 10 časova, u maloj sali je radionica animiranog filma – Mileta Poštića (koja je u isto vreme i u subotu),  u 19 časova je Berza stripa (kao i u subotu), a u 19.30 razgovor sa Aleksom Gajićem, uz projekcije njegovih animiranih filmova. U subotu, 23. septembra, u 20 časova, biće razgovor sa Željkom Pahekom.

B.Jajić