DRUGI ROĐENDAN „AVIV PARKA“: Proslava sa Harisom Džinovićem

U Zrenjaninu sam bio pre tri godine na „Danima piva”, ali pamtim i onaj period kada sam ovde služio vojsku. Bilo je to kratko, nekih petnaestak-dvadeset dana, dok nisam prebačen u jedinicu u Pančevu. Sećam se da sam ovde sa svojim bendom kao vojnik svirao za proslavu jedne Nove godine. Fine utiske imam o ovom kraju i ljudima.

Ovako se svog prvog susreta sa Zrenjaninom, kao i poslednjeg koncerta u našem gradu, seća popularni Haris Džinović, pevač čije su pesme sugrađani pevali u glas na rođendanu „Aviv parka“, u subotu, 16. Septembra, a za koji kaže da se, zaista, može smatrati malim gradom.

IMG_4768IMG_4770

– Želeo sam da budem pilot – kaže šeretski. – Ma, šalim se, nije mi padalo na pamet ničim drugim da se bavim osim muzikom. Apsolutno ne žalim ni za čim, jedino mi je možda krivo što sam „komotan“ i što ništa nisam ostvario na svetskom planu. Mogao sam, imao sam mogućnosti, međutim, branio sam se time da ne želim da investiram u nešto što se čini neizvesnim, u vreme kada ovde imam izvesnu karijeru koju ne smem da zapostavim.

Na žurci je bila i Harisova supruga, poznata modna kreatorka Melina Džinović, a došle su i njihove ćerke koje su sve vreme trčkarale oko improvizovane poziornice u centru zrenjaninskog „Aviv parka.

– Kad god mi vreme i obaveze dozvoljavaju, pratim Harija na njegovim koncertima – priča melina Džinović. – Moja omiljena pesma je „Ja ništa više nemam“, ali je on retko peva, pogotovo na koncertima. Ja sam obožavatelj njegovih koncerata, uvek se lepo provedem. Kada su devojčice bile mlađe, imali smo i divne osobe koje su ih čuvale, tako da nismo morakli da brinemo kada nismo kod kuće.

Centralni plato u Aviv parku” bio je prepun sugrađana i gostiju iz drugih gradova, različitih generacija, bašte su te večeri, takođe, bile prepune, kao i tokom dana, a u prodavnicama se čekalo u redovima na kasi, od prepodneva do kasno uveče, jer je radno vreme za rođendan bilo produženo.

– Prošle su dve godine, nama je to vreme zapravo proletelo. Mnogi su u početku sumnjali kako će ovo izgledati, ali mi smo verovali da ćemo napraviti jedan dobar i kvalitetan projekat – rekla je, u razgovoru sa novinarima, direktorka marketinga Aviv parka Danka Gladović. – Nastavićemo da organizujemo različita zabavna dešavanja koja su pre svega namenjena porodicama i najmlađima, to je poslovna politika naše kompanije. Za razliku od nekih drugih tržnih centara, nismo napravili samo tržni centar sa prodajnim objektima, već puno pažnje poklanjamo tome da ljudi ovde provedu kvalitetno vreme. Ove godine možemo da se pohvalimo da je sav prostor zakupljen a potrudićemo se da u Aviv parku bude više zelenila i da ga još bolje uredimo za posetioce. Sugrađani su nas veoma lešpo prihvatili, iamo i puno humanitarnih projekata.

Tekst i foto B. Jajić

(Opširnije u pisanom izdanju)

IMG_4780