TRŽNI CENTAR JOŠ UVEK PRVI IZBOR ZRENJANINCIMA

Šoping terapija – omiljena letnja zabava

Do pre par godina glavno mesto šoping ture svakog Zrenjaninca bio je centar grada, ali sada je ta uloga pripala tržnom centru na Bagljašu koji je svakog dana rado posećen. Izlogom oblepljene trake jarkih boja znak su raspoznavanja letnjih sniženja u autletu koja pretvaraju ovaj deo grada u mali srpski Trst, mameći posetioce privlačnim cenama.
Šetnje u poslepodnevnim časovima su već postala navika sugrađana, koji se uvek mogu pokajati zbog impulsivne kupovine u obližnjem kafiću.
A u „BIG”-u ima svega – vikend manije, rođendanskih akcija, „crnog petka”, i verovatno „žute minute” zbog gužve u kojoj se zatekneš tih dana. Od jula traje sezonsko letnje sniženje koje još više privlači posetioce kada na izlogu vide oblepljen natpis koji ukazuje na 70 odsto smanjenu vrednost robe.


U ponudi su letnje haljine, bermude, pamučne majice, obuća snižena upola cene, torbe, aksesoari, a često uz sezonski popust se mogu ostvariti i dodatne pogodnosti.
Sugrađanka Jelena Ristić bira kupovinu u „BIG”-u jer se nalazi u blizini njene kuće, ali i zbog većeg izbora.
– Često svratim, a pratim i objave nekih prodavnica na društvenim mrežama. Uglavnom je trenutno svuda sniženje, tako da gledam da kupim nešto što ću moći da iskoristim do kraja sezone ili što će mi ostati za sledeću. Mislim da u poslednje vreme više mislim o tome šta uzimam da ne bih gomilala stvari koje neću nositi – ističe ova Zrenjaninka.
Jelena kaže da za vreme sezonske rasprodaje u prodavnicama često zatekne tek po nekoliko artikala uprkos reklamama. Smatra da popusti ne odgovaraju realnosti, jer se uvek izreklamira najveći procenat sniženja, a kad se ode u prodavnicu, obično ostane samo po par komada koji su već probrani. Ipak, za kupovinu radije bira tržni centar jer smatra da je u gradskom jezgru ostao jako mali izbor stvari i prodavnica.
Sa njenim rečima se slaže još jedna naša sagovornica kojoj je „BIG”, takođe, prvi izbor. Kako kaže, sve je skoncentrisano na jednom mestu pa može više stvari da se obavi odjednom.
– Pratim akcije sve vrste, trudim se da prođem jeftinije, i uvek napravim spisak onoga što mi treba kako ne bih uzimala nepotrebne stvari – rekla je Dragana Kordić za list „Zrenjanin”. Kada je u pitanju garderoba, Bagljaš joj je bolji za šoping, mada je i ona primetila da retko nađe stvari za koje pišu da su u ponudi.
– Bude dosta toga na sniženju, ali uglavnom nema onog što mene zanima. Kažu da je popust, ali ne mogu da nađem svoj broj, možda samo ako odem prvog, drugog dana popusta kad ima najviše robe. Zatvorile su se neke radnje u kojima sam redovno kupovala, tako da sad malo stvari mogu da nađem koje su mi odgovarale – rekla je Dragana Kordić.
Kada šoping uživo ne bude toliko uspešan, naša sugrađanka se okreće internet kupovini za koju kaže da joj pruža više mogućnosti.
– Onlajn popusti budu uvek veći, ćerka je skoro kupila nešto od garderobe u „Benetonu” koja je bila snižena za 60 posto. A i kad mi ne odgovara nešto mogu lakše da vratim tako stvari nego što je to slučaj u prodavnicama – zaključila je Kordić.

A. Ilijev