U BOTOŠU I STAJIĆEVU I U PANDEMIJI ŽIVOT TEČE BEZ VEĆIH PROMENA

Proizvođači hrane pomalo strepe, ali se dobro drže

Stanovnici Botoša i Stajićeva, premda zaokupljeni radom na poljima, u stajama, zatim brigama zbog sušnog proleća i ekonomske neizvesnosti zbog pandemije, stižu da pomognu svojim starijim i obolelim susedima i komšijama slabijeg imovnog stanja.
– Mi u Savetu Mesne zajednice Botoš podelili smo svojim komšijama oko 260 paketa osnovnih namirnica i sredstava za održavanje higijene, koje je obezbedila Gradska uprava. U svakom momentu mogu da računam na dvadesetak mlađih ljudi, aktivista Mesne zajednice, i volontera. Tu su u svako doba i članovi udruženja građana i spotskih klubova. Ne treba ih dva puta zvati – kaže Dalibor Paskulov, predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš. On dodaje da pandemija Botoš nije skoro nimalo okrznula – obolelih nema, ambulanta dobro funkcioniše.
Ovu priliku koristimo da pitamo Paskulova o aktuelnom stanju u poljoprivredi.
– Nema problema sa dozvolama za izlazak na polja. Brine me, međutim, šta će biti posle. Ne vidim da Vlada sprema mere koje bi ciljano pomogle manjim i srednjim gazdinstvima. Iako obrađujem oko stotinu hektara kvalitetnog zemljišta, sebe ne ubrajam u krupne poljoprivrednike. Govori se o bespovratnoj pomoći jednoj grupi poljoprivrednika, o olakšicama na kredite, ali nema reči o onome što bi nam najviše pomoglo – smanjenju akciza na dizel gorivo.
M. S-n.

Opširnije u štampanom izdanju