U IŠČEKIVANjU INVESTITORA ZA ZGRADU NA MESTU KUĆE FILKOVIĆA

Mali trg umesto ograđenog blatišta?

Popločani prostor bio bi lepši prizor od glibavog spomenika ekonomskom propadanju

Kriza migranata počela je da zapljuskuje i strogi centar Zrenjanina. O tome svedoče brojni natpisi na ispražnjenim radnjama: „Preseljeni smo u Aviv park”. Poznavaoci privrednih prilika – pa tako i članovi Poslovnog udruženja ZREPOK – smatraju da će otvaranje poznatog ritejl parka na obodu grada dovesti do oseke zakupaca poslovnog prostora u centru. Vrlo je verovatno da će uslediti pad cena zakupa, nakon čega će se u poslovne objekte useliti zakupci drugačijeg profila od dosadašnjih.

Kako bilo da bilo, blatište ograđeno žicom na mestu srušene kuće Fiilkovića još neko vreme će davati krezubavu sliku Ulici Kralja Aleksandra Karađorđevića. Pored zapuštene zgrade nekadašnje Robne kuće „Beograd” i drugih oronulih lokala, aktuelna poslovna migracija u „Aviv park” upućuje na zaključak da će mnogo vode proteći novim postrojenjem za prečišćavanje pre nego što se pojavi investitor spreman da na praznom placu u glavnoj ulici sagradi potpuno novu zgradu.

Dok se to ne desi, zašto se od blatnjavog placa ne bi napravio zgodan mali trg sa nekoliko dekorativnih stabala i klupama? Popločani prostor svakako bi predstavljao lepši prizor od glibavog spomenika ekonomskom propadanju. A. Bjelogrlić