U KULTURNOM CENTRU OBELEŽEN DAN OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE „9. MAJ”: Rođendan sa prijateljima, sa osmehom, uz pesmu i igru

Učenici i nastavnici Osnovne škole „9, maj” – predškolci, osnovci i srenjoškolci, obeležili su juče, 8. maja Dan škole. Kao što je uobičajeno, na svečanosti u Kulturnom centru Zrenjanina, bili su roditelji, nekadašnji pedagozi, prijatelji iz političkog, privrednog i javnog život Grada Zrenjanina.

Kako to uvek čine za ovakve svečanosti, đaci su, zajedno sa nastavnicima i profesorima, pripremili program u kome su se smenjivali pesma i igra, pokazali da umeju da recituju, glume, predstavljaju se pojedinačno, u duetu, ali i u horu…

DSC_0409

Gosti su imali priliku da vide i deo programa koji pripremaju za manifestaciju „Evropsko selo”, koja je u četvrtak, na Trgu slobode, gde će Škola „9. maj” predstavljati Republiku Austriju.

Pridružili su im se i učenici drugog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić” učiteljice Sonje Vujatović, kao i devojčice i dečaci iz Vrtića „Zvezdica” u Ečki i drugari iz „Alternative”

Kako provode dane u Školi, gde uče, ali slave i rođendane, gde se druže sa svojim vršnjacima, nadmeću u sportu, izlažu svoje rukotvorine na sajmovima, uvek uz svoje brižne nastavnike, pokazali su filmom na početku svečanosti.

Svih ovih nedelja puno smo radili i brinuli da proslava našeg 52. rođendana prođe u najboljem redu, jer znate, naša direktorka, sada načelnica Školske uprave, zadala nam je ozbiljan zadatak – rekla je, obraćajući se kolegama, učenicima i gostima, direktorka Škole Snežana Vukić.

Direktorka je istakla da sve to ne bi uspeli bez prijatelja, donatora, dobrotvora. Zahvalivši se na nesebičnoj pomoći, ona je rekla da to uliva sigurnost i daje mogućnost još većeg angažovanja.

Želim da vam čestitam 52. rođendan i nadam se da će ovakvih rođendana biti još mnogo, da ćemo i kroz promotivne filmove, poput ovog što smo videli, moći da se upoznamo sa mnogim aktivnostima i prelepim stvarima koje ste učinili za svoju školu, ali i za naš grad. Grad Zrenjanin pružaće podršku svim vašim ambicioznim, ali realnim aktivnostima – rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, koji je preneo pozdrave gradonačelnika Čedomira Janjića.

DSC_0425

 

Među gostima su bili načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, koja je do nedavno bila direktorka ove Škole, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, član Gradskog veća Slaviša Vlačić i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Jelena Dragić.

B. Jajić