U NASELjU LESNINA POSEČENA STABLA U BLIZINI DEČJEG IGRALIŠTA

Uništiće nas buka i prašina

Sugrađani koji žive na Lesnini opet su se žalili na određene komunalne probleme koji ih tište već nekoliko godina. Naime, Zrenjaninka Ružica P, koja živi u ovom delu grada javila nam je da je opet posečen određeni broj stabala u ovom naselju, u blizini dečjeg igrališta, a odmah do hamburgerije koja se tu nalazi.
– U poslednjih 5-6 godina posečeno je oko dvadesetak stabala, a nijedno novo nije posađeno. Prvo su krčili drveće kada je postavljeno dečje igralište, za koje lično smatram da nije ni trebalo tu da se napravi, jer je jako uzak pojas koji razdvaja dva kolovoza i to zelenilo je predstavljalo tampon zonu. Potom su u nekoliko navrata sekli po 3-4, a evo pre nekoliko dana su posekli opet nekoliko, i to relativno mladih, zdravih stabala, sve listopadnog drveća, koje, pretpostavljam, pravi krtog kada lišće počne da opada, a nema ko da čisti – revoltirana je Ružica P, koja u ovom naselju živi već 40 godina i smatra da ono nikad nije bilo više degradirano nego sada.
Sugrađanka je takođe napomenula da velike probleme u naselju predstavljaju: buka, čađ i prašina, kao i dostavna vozila i taksi vozila, te kafić koji je postavljen na sred pešačke staze. Kako kaže, pamti vreme kada se svakodnevno prao kolovoz, a sada se to više ne radi uopšte.
– Upropastili smo celo naselje! Ništa ne razmišljamo, ne vodimo računa o svom okruženju, ne reagujemo na pravi način kada treba da ga zaštitimo – istakla je Ružica P.

S. V.