U OKVIRU „DANA PIVA“ I SIMPOZIJUM O PIVU: O tečnom hlebu na različitim jezicima

Prvi naučno-stručni simpozijum pod nazivom „Pivo, pivarstvo i hmeljarstvo” sa međunarodnim učešćem, biće održan u okviru 32. manifestacije „Dani piva“, od 28. do 30. avgusta ove godine u Hotelu „Vojvodina“.
– Pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina, u organizaciji Naučnog društva agrarnih ekonomista Balkana i suorganizaciji VTŠSS Zrenjanin, Fakulteta za hotelijerstvo i turizam-Vrnjačka Banja, Razvojne Akademije poljoprivrede Srbije i „Poljoprivrednika“, ovaj simpozijum će omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti, kao i susrete vrhunskih stručnjaka iz nauke ,obrazovanja, privrede sa posebnim aspektom na proizvodnju piva i sirovine za proizvodnju piva – kaže Vlado Dašić, generalni sekretar Organizacionog odbora simpozijuma.
Predsednik Organizacionog odbora simpozijuma, prof. dr Radovanom Pejanovićem i Naučni odbor sa predsedavajućim prof. dr Janom Kišgecijem, uputio je pozive za učešće na simpozijumu, tako da se očekuje više od 120 učesnika, renomiranih stručnjaka iz Belgije, Češke, Slovenije, Škotske i naše zemlje.
S.V.