U OSNOVNOJ I SREDNJOJ ŠKOLI „9. MAJ“: Sportski dan na novim terenima

Sportska akcija pod nazivom „Sport je za sve uključi me“ održana je danas u dvorištu Osnovne i srednje škole „9. maj“ u kojoj su od nedavno opremljeni sportski tereni i fiskulturna sala za učenike i decu ometene u razvoju. Na terenima u školskom dvorištu sa nalazi nova sportska oprema koja je nabavljena sredstvima iz projekta koji je podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Obezbeđeni su novi koševi, odbojkaška mreža, stolovi za stoni tenis, golići za mini fudbal, kao i dva koša koja su u fiskulturnoj sali.

– Ova naša sportska akcija nastala je iz priče sa dobrim ljudima koji su prepoznali naš trud da deci sa smetnjama u razvoju pružimo barem delić onoga što imaju ostala deca. Cilj akcije je da se ostala deca, ali i odrasli, podsete da smo svi tu, da smo svi isti, bez obzira na različitosti. Najvažnije što smo želeli da postignemo ovom akcijom je da kod roditelja, ali i učenika, probudimo odgovornost prema deci koja pohađaju našu školu. Ta odgovornost ne sme biti današnja, trenutna, već trajna i uvek prisutna – istakla je direktorka Osnovne i srednje škole „9. maj“ Snežana Vukić.

Gradonačelnik Grada Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima posetio je danas ovu Školu i prisustvovao je sportskoj akciji i time podržao ovaj događaj.

– Grad iz budžeta izdvaja velika sredstva kako bi poboljšao rad osnovnih i srednjih škola na svojoj teritoriji. Veliku pomoć pružaju društveno odgovorne kompanije, preduzetnici i druge institucije koje, takođe pružaju podršku. Svima nam je isti cilj – da poboljšamo i koliko god možemo olakšamo i ulepšamo život ovoj deci koja dobar deo dana provode u školi – izjavio je gradonačelnik Janjić.

Osnovnu u srednju školu „9. maj“ trenutno pohađa 270 učenika od kojih 188 učenika u osnovnoj, 20 u predškolskoj, dok je ostatak đaka u srednjoškolskim odeljenjima.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović

9 maj 005_resize

9 maj 004_resize