U SREDNJEM BANATU JE U JULU BILO NAJVIŠE POZITIVNIH NA KORONU

Bitku sa virusom izgubilo je 16 osoba

Najbrojniji među zaraženima su starosti od 30 do 64 godine, slede građani u životnoj dobi od 15 do 29 godina, a najmanje pozitivnih ima više od 65 godina, saopšteno je na sednici Saveta Srednjobanatskog okruga
Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin pokazuju da je epidemiološka situacija na području Srednjobanatskog okruga i dalje nestabilna i neizvesna, ali i da se primećuje blago zatišje u porastu broja zaraženih. To je saopšteno u sredu, na šestoj sednici Saveta okruga u proširenom sastavu. Navedeno je da je od početka praćenja epidemije, zaključno sa 4. avgustom, u Okrugu potvrđeno 274 slučaja kovida 19, a da su u drugom piku obolele 242 osobe, što je 88 odsto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva.
Na ovom skupu je rečeno da je najviše zaraženih u Zrenjaninu, ukupno 192 (134 u gradu i 58 u selima), u opštini Žitište registrovano je 17, u Novoj Crnji 12, u Novom Bečeju 11, a u Sečnju 9 slučajeva. Na bolničkom lečenju je 51 osoba, a u kućnoj izolaciji je 113 građana kod kojih je potvrđena infekcija.
B. M.

Opširnije u štampanom izdanju