U SUBOTU ODRŽANA ROĐENDANSKA, 13. „ZRENjANINSKA KRITIČNA MASA”

Slavljenička vožnja

Zrenjaninski biciklisti odvozali su rođendansku „Kritičnu masu” u subotu, 26.avgusta, proslavivši time godišnjicu svojih okupljanja. Ljubitelji dvotočkaša okupili su se u 17 časova kod Mosta na suvom, a potom odatle odvozali do Šećeranskog parka i produžili put gradskog kupališta Peskara, gde su upriličili skromnu proslavu godišnjice.
Kako podsećaju u Udruženju „Zrenjaninska kritična masa”, sve je počelo kada je avgusta prošle godine organizovana prva vožnja od Bagljaša, preko Peskare i Mosta na suvom. Nakon toga su biciklisti nastavili da se okupljaju svake poslednje subote u mesecu sa namerom da promovišu biciklizam u gradu i skrenu pažnju na probleme sa kojima se susreću. Željan Popov, član ovog Udruženja, zadovoljan je 13. slavljeničkom „Kritičnom masom”.
– Ubeležili smo broj od 150 učesnika. Vožnja je protekla u rođendanskom raspoloženju, praćena melodijom biciklističkih zvona i trubica, a proslava je nastavljena uz tortu i svećicu na Malom jezeru, na Peskari. Ovim putem bih se zahvalio svim sugrađanima koji su došli da se voze sa nama, kao i ekipi „Novosadske kritične mase” koja je došla da nas podrži i sa nama proslavi godišnjicu – kazao je Popov.
On je dodao i da će „Zrenjaninska kritična masa” nastaviti svoje vožnje svake poslednje subote u mesecu, kao i da za septembar već spremaju zanimljivu temu.

M. M.