U susret manifestaciji „Dani nautike u Zrenjaninu”

Manifestacija „Dani nautike u Zrenjaninu“, biće održana 22. i 23. marta, u Zrenjaninskoj pivnici „Četir konj debela“, na obali Begeja, povodom Svetskog dana voda. Organizator je Udruženje nautičara Dunavski propeler iz Beograda, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Turističkom organizacijom grada Zrenjanina, Neposredno pred početak konferencije, 22. marta, od 17 časova, biće prikazan kratak film o najlepšim podvodnim delovima sveta. Tokom manifestacije, biće prikazani i promotivni filmovi o najlepšim vodnim kanalima sveta i srednjeg Podunavlja, uz predavanja eminentnih stručnjaka.

Okrugli sto sa temom „Nautika u Zrenjaninu“ je 23.marta u 11 časova. Već 20. marta, biće postavljena izložba „Кontinentalni vodni putevi sveta“. Cilj manifestacije je promocija vodnih resursa i podsticaj razvoju nautičkog turizma, informisanje šire javnosti o najvećim poduhvatima u ovoj oblasti, kao i o aktivnostima Grada Zrenjanina na uspostvaljanju plovnosti Begeja, od Zrenjanina, do Temišvara, u Rumuniji.

Opširnije o predstojećeoj manifestaciji na konferenciji za novinare u Gradskoj kući, u ponedeljak, 19. marta, u 13 časova.

B.J.

FOTO: Arhivska fotografija Lene Gađanski