U TRI FAZE: Novi Bečej dobija fabriku vode

Ugovor o dodeli sredstava putem javnog konkursa u oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda od strane Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine i Opštine Novi Bečej potpisan je juče u Vladi Vojvodine. Opštini Novi Bečej su odobrena sredstva od 115.000.000 dinara za prvu fazu izgradnje postrojenja za pripremu vode za piće u Novom Bečeju.

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne Pokrajine Vojvodine ovom prilikom podržala je više od 200 projekata lokalnih samouprava u Vojvodini sa ukupnim iznosom od 2 milijarde i 300 miliona dinara.

Realizacija projekta izgradnje postrojenja za pripremu vode za piće u Novom Bečeju je kapitalna za opštinu Novi Bečej i obezbediće odgovarajući zahtevani kvalitet vode za piće u naselju Novi Bečej. Ukupna vrednost prve faze projekta je 146.901.169 dinara.

Projekat ima 3 faze: prva obuhvata izgradnju filter stanice sa opremom za oksidaciju i filtraciju, druga faza predstavlja izgradnju rezervoara čiste vode, pumpne stanice za potiskivanje vode u naselje i prateće infrastrukture (interna kanalizacija, saobraćajnice, rasveta…), a treća je izgradnju objekta sa opremom za tretman vode od pranja filtera. Cilj realizacije kapitalnog projekta je obezbeđivanje visokokvalitetne vode za piće kako za stanovništvo tako i za potrebe privrede u narednom periodu na području naselja Novi Bečej – rekao nam je Milan Stojšin, pomoćnik predsednika opštine
Novi Bečej.

M.B.