DANAS NA SVEČANOSTI U POKRAJINSKOJ VLADI: Potpisan ugovor o izgradnji atletske staze

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali su danas, u Novom Sadu, ugovor o izgradnji savremene atletske staze sa pratećim sadržajima i rasvetom, čija je vrednost 120.777.243 dinara.

Ovaj projekat je jedan od 36 koje je na svečanosti u Pokrajinskoj vladi potpisao pokrajinski premijer Igor Mirović sa najodgovornijim predstavnicima 29 gradova i opština AP Vojvodine u oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i ekonomskog razvoja, vodosnabdevanja i zaštite vode, predškolskog obrazovanja, sporta i energetske efikasnosti.

Za realizaciju je iz pokrajinskog budžeta usmereno 1,931 milijarda dinara, a projekti su odobreni na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Predsednik Mirović je podsetio da je konkurs za dodelu sredstava raspisan prvog radnog dana ove godine i istakao: – To je značajno jer smo tokom januara uspeli da pripremimo značajne investicije, ukupno 2,3 milijarde dinara, imajući u vidu novac koji ulaže Pokrajinska vlada i koji će obezbediti lokalne samouprave.
Gradonačelnik Janjić je rekao da je ovo dobra vest za Zrenjanin i građane Zrenjanina i izrazio je zadovoljstvo što Pokrajina i Grad Zrenjanin, u saradnji sa Republikom, zajednički učestvuju u realizaciji još jednog značajnog projekta, kojim će se zaokružiti sportski kompleks u Karađorđevom parku.

Tekst i foto: B.Jajić

Potpisivanje 1 Potpisivanje 2 Potpisivanje 3