U ŽITIŠTU I BANATSKOM KARAĐORĐEVU USKORO

Referendum o samodoprinosu

Odbornici Skupštine opštine Žitište nedavno su se saglasili sa predlogom da se u mesnim zajednicama Žitište i Banatsko Karađorđevo raspiše referendum za uvođenje samodoprinosa (na period od pet godina). Izjašnjavanje o tome hoće li ličnim dinarom podržati razvoj mesta u kome žive, za stanovnike Banatskog Karađorđeva sa pravom glasa organizovaće se 22, 23. i 24 februara, kao i 1, 2. i 3. marta. Glasačko mesto u prostorijama Mesne zajednice Banatsko Karađorđevo navedenih dana biće otvoreno od 7 do 20 časova.
Kako objavljuje „Info centar Žitište”, referendum o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice Žitište održaće se u subotu i nedelju, 6 i 7. aprila kao i u dane narednog vikenda,13. i 14. aprila 2019. godine. I u prostorijama MZ Žitište, gde će se punoletni Žitištani izjašnjavati o samodoprinosu, glasačko mesto biće takođe otvoreno od 7 do 20 časova.
Ako predlog za uvođenje samodoprinosa dobije „zeleno svetlo” u Žitištu i Banatskom Karađorđevu, žitelji ova dva mesta, osim onih koji su te obaveze oslobođeni zakonom, za potrebe razvoja i uređenja svojih mesta izdvajaće dva procenta svojih primanja.

L. Z.