UGOVORI O STIPENDIRANJU: Kompanija NIS podržava studente

U sredu, 16. juna, svečano su potpisani  ugovori o stipendiranju sa ovogodišnjim stipendistima kompanije NIS na konkursu Fonda za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerzitetu u Novom Sadu za 2020/2021. školsku godinu. Cilj Fonda jeste da sistematski i organizovano podstiče razvoj darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika u svim obrazovno-naučnim i obrazovno-umetničkim poljima. Sredstva za rad Fonda obezbeđuju fakulteti Univerziteta u Novom Sadu, institucije izvan Univerziteta i individualni donatori. Kompanija NIS potpisala je nove ugovore o stipendiranju sa petoro studenata Univerziteta u Novom Sadu, sa Tehnološkog fakulteta, smer naftno-petrohemijsko inženjerstvo, kao i sa Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu, studijski program industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa.

– Kompanija NIS kao jedna od institucija izvan Univerziteta, dodeljuje stipendije i studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“, Zrenjanin sa smera Industrijsko inženjerstvo u eksploataciji nafte i gasa smera od školske 2016/2017 godine. Ove školske godine stipendije su dobili: Dejan Bajić (IV godina), Đurica Surla (IV godina) i Branislava Radišić (III godina) – rekla nam je prof. dr Eleonora Desnica, šef katedre.

U ime kompanije NIS sa studentima je ugovore potpisao Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije, a ispred Univerziteta u Novom Sadu, studente je pozdravio prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju.

– Prošle godine se naftna industrija suočila sa brojnim izazovima u pandemiji, ali NIS ne odustaje od svog strateškog opredeljenja, a to znači da postanemo moderna, fleksibilna i inovativna kompanija. Jasno je da je to nemoguće bez mladih ljudi, bez studenata i bez saradnje sa fakultetima – naveo je Smirnov.

Prof. dr Dejan Madić, prorektor za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu, zahvalio se NIS-u kao društveno odgovornoj kompaniji, koja je prepoznala mlade talente i stipendiranjem im omogućila da u studentskim danima imaju bolje mogućnosti za saznavanje.

Jelena Kovač, student Tehnološkog fakulteta i Dejan Bajić, student četvrte godine Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu su istakli da su ponosni što su dobili stipendiju, jer je ona potvrda njihovog truda i zalaganja. Svima koji bi sledeće godine da apliciraju za ovu stipendiju bi savetovali da ulože trud i obavezno da probaju.

M. Bečejac

Foto: TF „Mihajlo Pupin“