UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U OPŠTINI SEČANJ

Za zatrpavanje smeća – 1,7 miliona

Čišćenje divljih deponija na svojoj teritoriji Opština Sečanj poverila je firmama „Mlamarmo” iz Lukićeva i „IVMA” DOO iz Zrenjanina. Ugovorena vrednost radova, bez PDV-a, iznosi 1,7 miliona dinara.
Da su brojna „divlja” odlagališta smeća dozlogrdila žiteljima Opštine Sečanj, potvrdio je i odbornik iz Jaše Tomića, Vukašin Baćina. On je na svom fejsbuk profilu objavio fotografiju snimljenu iz kabine kombajna, pokazavši šta se može videti na putu od Jaše Tomića ka Krajišniku. Odgovorio mu je poznanik Željko Ostojić, ističući da je pomenuta ružna scena posledica neodgovornog ponašanja Jašatomićana jer izbacuju smeće odmah uz kolovoz, a ne sto metara dalje, gde je za tu namenu proletos iskopana rupa.
Koliko će firme „Mlamarmo” i „IVMA” uspeti da srede divlje deponije i đubre sklone od očiju prolaznika, ostaje da se vidi. Bez korenite promene ponašanja stanovnika Opštine Sečanj i efikasnijeg rada lokalnog komunalnog preduzeća i nadležnih opštinskih službi pomenuti problem niko sa strane neće rešiti, bez obzira na to koliko će mu biti plaćeno.

Z. D.