„ULIČNI RADIO“: Novo glasilo u Zrenjaninu

Ukoliko ste vozeći se gradom, uglavnom magistralom, čuli glasnu muziku i zvučnike iza kojih piše „ulični radio“, najverovatnije ste se zapitali šta to znači.

Srđan Papić Đurić iz Panonske akivističke organizacije (PAOR) rekao je da je ideja o Uličnom radiju nastala posle gašenja Radija „Zrenjanin“.

-Naša organizacija veruje da je Zrenjaninu potrebno jedno ovakvo glasilo. Pokušavamo da pozovemo mlade da nam se priključe, da shvate da od njih zavisi mnogo stvari u ovom gradu i da treba da glasaju za one koji nisu već bili na vlasti. Planiramo širenje radija, pa zato idemo vikendom po gradskim naseljima – naveo je Papić Đurić, a na pitanje da li građani prilaze da ih pitaju šta to rade, odgovara da je ljudima zanimljivo to što ova organizacija radi.

-Prilaze nam ljudi, pitaju šta radimo, a onda i sami ispričaju šta im smeta i šta smatraju da treba uraditi u gradu. To nam je i cilj, da saslušamo njihove probleme i da razgovaramo o tome – objasnio je on.

Informativno-edukativni program „Uličnog radija“ traje od osam do 14, nekada i 15 časova, a kada se dovoljno ustoliče i prošire, planiraju da naprave i „lajv strim“ na internetu.

S.K.