UPIS PRVAČIĆA: Roditeljima manje posla

Danas je zvanično počeo upis budućih đaka prvaka u osnovne škole i trajaće do 31. maja. Međutim, najveći broj škola na teritoriji Grada Zrenjanina već ima prijave za upis najvećeg broja budućih đaka.

dav

U većini škola održana je manifestacija „Otvorena vrata“ za buduće prvake i njihove roditelje ili staratelje, kada su počele prijave predškolaca za upis u osnovnu školu. Osnovna škola „Dositej Obradović“ budućim prvačićima je organizovala likovne, plesne i istraživačke radionice.
– Ove godine roditelji će nam od dokumentacije dostaviti samo uverenje o zdravstvenoj spremnosti za polazak u prvi razred i potvrdu da je dete završilo pripremno predškolski program. Škola kao institucija će zvanično službeno pribaviti izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu o mestu prebivališta učenika. Mi smo ova dokumenta nekoliko godina u nazad nabavljali kao ustanova uz pismenu saglasnost roditelja, koji su želeli da iskoriste tu vrstu pomoći koju smo želeli da pružimo – rekla nam je direktorka Biljana Manić.
Roditelji, koji do sada nisu podneli prijavu za upis u školu za svoje mališane, trebali bi to da učine što pre, jer škole počinju da prave plan testiranja učenika.

M.B.
Fotosi: OŠ „Dositej Obradović”