URUČENE NAGRADE POBEDNICIMA LIKOVNOG I LITERARNOG KONKURSA HPTŠ „UROŠ PREDIĆ”

Spoznaju svet oko sebe kroz različite vidove umetnosti

Talentovane dece u našem Gradu ima mnogo, što pokazuje tradicionalni, 14. po redu likovni i literarni konkurs Hemijsko-prehrambene i tekstilne škole „Uroš Predić”, koji ova obrazovna ustanova organizuje u okviru obeležavanja Dana škole. Na konkurs je pristiglo oko 100 radova učenika sa teritorije Grada, a u petak, 7. decembra, u salonu Narodnog muzeja uručene su nagrade onima koji su se, po proceni stručnih žirija, najviše istakli.
– Tradicija je da Dan škole obeležavamo više umetnički i duhovno zbog imena Uroša Predića. Ove godine dajemo omaž i našem istaknutom sugrađaninu – piscu, pesniku, likovnom i književnom kritičaru Todoru Manojloviću, povodom 50 godina od njegove smrti, a kroz program koji su osmislili naši učenici sa profesorkom Svetlanom Dabović – kazao je direktor HPTŠ „Uroš Predić” Jugoslav Bogdanović.
Na konkurs je pristiglo 40 literarnih i 50 likovnih radova, a posebno su ocenjivana još 54 crteža nastala na likovnoj radionici „Portret po modelu”, koja je održana u HPTŠ „Uroš Predić”.

M. Maričić

Opširnije u štampanom izdanju