Uskoro nova atletska staza u Zrenjaninu

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković najavio je danas da će u narednih sedam dana u Zrenjanin doći inženjer Atletskog saveza kako bi ispitao teren i procenio u kakvom je stanju podloga na stadionu kod Karađorđevog parka. On će napraviti idejno rešenje i odmah po proceni potrebne sume novca radovi na izgradnji staze će početi.

-Takođe, u tri velike zrenjaninske škole pokrenućemo pilot-projekat. U pitanju je izgradnja malih atletskih multifunkcionalnih terena. Na njima će učenici od prvog do četvrtog razreda učiti osnove atletike, koja je veoma zapostavljena u obrazovanju. Dobili smo podršku i Evropske atletske federacije, a nadam se da će i naše Ministarstvo za sport i omladinu podržati ovakvu ideju – rekao je Branković.

O ovim temama je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić razgovarao danas sa Brankovićem, kao i predstavnikom Ministarstva za sport i omladinu Bogdanom Kneževićem. Gradonačelnik Janjić je najavio da će naknadno biti objavljeni detalji projekta i o tome koje tri zrenjaninske škole će biti uvrštene u program.

Suzana Kokavski