Uspešna 2015. godina za Podružnicu lekara Zrenjanin

Večeras je u sali Hotela „Vojvodina“ godišnju skupštinu održalo Društvo lekara Vojvodine sa Srpskim lekarskim društvom, a prisutne je pozdravila dr Svetlana Detki, predsednica zrenjaninske podružnice. Ona je sumirala utiske iz 2015. godine, i rekla da je zadovoljna postignutim.

– Podružnica u Zrenjaninu je zadržala svih 500 članova koje ima, održala 19 stručnih sastanaka i izdala oko 3.000 sertifikata. Organizovali smo lekarsku slavu i dodelili priznanja za prethodnu godinu, zahvalnice, diplome, plakete i povelje, kao i godišnju nagradu. Možemo samo da budemo zadovoljni – ocenila je dr Detki.

Ona je objasnila i da je promenjen pravilnik o kontinuiranoj edukaciji i produženju licence u decembru prošle godine.

– U narednih sedam godina potrebno je da lekar sakupi 140 bodova, 20 po godini. U obavezi je da sakupi godišnje bar deset bodova, a ostalih 70 koji mu budu preostali, može i u poslednjoj godini, koja je licencna – obrazložila je predsednica zrenjaninske podružnice.

O radu podružnice i Regionalne komore lekara Vojvodine govorio je i dr Miroslav Radović, a predavanje na temu kohlearne implantacije, odnosno o ugrađivanju veštačkog unutrašnjeg uha, održao je prof. dr Dragan Dankuc, otorinolaringolog.

S.K.