VAKCINISANJE OD SREDE I U STAROJ HALI: Stiglo novih 3.915 cepiva

Najveći punkt za vakcinaciju u Zrenjaninu, ujedno i prvi van zdravstvenog sistema Doma zdravlja, biće otvoren u sredu, 27. januara, u sportskoj hali „Medison”, objavljeno je danas na sajtu Grada.


Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je istakao da raste interesovanje za vakcinaciju i da se ukazala potreba za otvaranjem ovog punkta. On je danas, zajedno sa članom Gradskog veća dr Miletom Kovačevićem, predstavnicima Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov” i Javne ustanove „Sportski objekti”, obišao halu, gde su u toku pripreme za otvaranje punkta za vakcinaciju.
Gradonačeknik je još jednom apelovao na sugrađane da se prijave za vakcinaciju i time na najbolji mogući način zaštite sebe i druge od širenja epidemije.
Kako je saopšteno u Zavodu za javno zdravlje, do danas je u tu ustanovu dopremljeno ukupno 3.915 doza vakcina – 225 proizvođača „Fajzer” i 3.690 proizvođača „Sinofarm”. Poslednja isporuka bila je sinoć, kada je stiglo 1.800 doza vakcina, od kojih je Domu zdravlja odmah podeljeno 690.

Juče je vakcinisano 484 naših sugrađana, a danas 456, na punktovima u bivšoj Specijalističkoj poliklinici i u ambulanti na Bagljašu. Od početka imunizacije, vakcinisano je više od 1.800 sugrađana.

L.Z.

foto: Grad Zrenjanin