VANG FENG, PREDSEDNIK KOMPANIJE „LINGLONG”

Izabran odličan poslovni ambijent

Preduzeće „Linglong Internešnel Evropa” DOO, sa sedištem u Zrenjaninu, 30. marta ove godine započelo je realizaciju velikog projekta u slobodnoj trgovinskoj zoni u Zrenjaninu. Vrednost nove fabrike pneumatika iznosi 994.419.100 dolara, dok je očekivana korisna površina proizvodnog objekta 130 hektara, a planirana građevinska površina jeste 393.660 kvadratnih metara. Gradnja fabrike je planirana u tri faze i trajaće ukupno šest godina. U punom kapacitetu, godišnja proizvodnja svih tipova radijalnih guma visokih preformansi iznosiće 13 miliona i 620 hiljada komada, 12 miliona komada polučeličnih radijalnih guma, 20.000 guma za industrijske mašine i poljoprivredne gume.
– Poslovno okruženje u Srbiji je dobro za investitore, kao i stabilna politička situacija u državi, svi ti faktori kao i tradicionalno prijateljski odnosi Kine i Srbije su prevagnuli u izboru Srbije i Zrenjanina za izgradnju naše fabrike – rekao je Vang Feng predsednik kompaniije „Šandong Linglong tajer”. On je još dodao:
– Srpska ekonomija poslednjih godina raste, to je nama ivestitorima jako bitno, taj pozitivan poslovni ambijent, tako da smo zbog toga u konkurenciji pet zemalja izabrali Srbiju za našu firmu. Bitno je da naglasimo da naša firma ne dolazi sama u Srbiju, naši kooperanti nas prate i otvoriće pogone u Srbiji, mi smo već počeli da gradimo fabriku i planirano je da ona krene sa proizvodnjom krajem 2020. ili početkom 2021. godine, dok 2025. očekujemo da dostignemo maksimalnu proizvodnju od 13 miliona guma godišnje. Naša firma planira da plasira svoje proizvode u Severnu Ameriku, Evropu i Severnu Afriku, takođe, ukoliko prozvodnja u Zrenjaninu bude na očekivanom nivou, planiramo da otvorimo istraživački centar, prvi takav van Kine koji prati najnovije inovacije i dostignuća u svetu – rekao je predsednik kompanije „Šandong Linglong tajer” Vang Feng.

Ž. M.