VIŠE OD 300 SPORTISTA OBELEŽILO JE POLA VEKA KARATEA U ZRENJANINSKOJ KRISTALNOJ DVORANI

Ujedinjeni za jubilej

Učestvovali su karatisti iz svih devet ovdašnjih klubova, bili su tu poletarci, veterani, bivši i budući šampioni, kao i osobe sa smetnjama u razvoju

Obeležavanje pola veka karatea u Zrenjaninu počelo je krajem oktobra, kada je na Trgu slobode postavljena prigodna izložba, a nastavljeno je u nedelju kada je u Kristalnoj dvorani održan prvi gradski humanitarni karate seminar. Na manifestaciji koja je nazvana „Humane dimenzije karatea” učestvovali su predstavnici svih devet ovdašnjih karate klubova, a to su Zrenjanin, Mladost – Sava Kovačević i Banatski cvet iz Zrenjanina, Banat iz Aradca, Mladost iz Banatskog Despotovca, Klek iz Kleka, Ipon i Zadrugar iz Lazareva, i zrenjaninski Hornet tim.
Na deset tatamija i jednom poligonu za početnike, pod nadzorom vrhunskih karate majstora i instruktora, prikazani su svi elementi karatea: rekreativni, korektivni, realni, takmičarski, adaptirani, karate kao samoodbrana.


– Učestvovalo je više od 300 karatista svih uzrasnih kategorija, poletarci, veterani, bivši i budući šampioni, kao i osobe sa smetnjama u razvoju. Ni humanost nije izostala, pa je ovom prilikom prikupljeno 78.120 dinara za akciju „Sportom za bolje sutra” – istakao je Simo Salapura, nekadašnji karatista, sada pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.
Bila je to prilika da se zaslužnima uruče zahvalnice, ali i da se svi podsete najvećih uspeha naših karatista. Taj sport ima dugu i bogatu tradiciju, u Zrenjaninu su u proteklih 50 godina ponikli ne samo uspešni takmičari, već i treneri i sudije.
Najtrofejnija takmičarka je svakako Snežana Perić Pantić, a budući da u našoj sredini ima mnogo klubova i da se dosta dece bavi karateom, može se očekivati da blistavi niz bude nastavljen.

  • ZAHVALNICA I POJAS
    Jubilej zrenjaninskih karatista bio je povod da gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ugosti predstavnike svih gradskih klubova. Janjiću je tom prilikom Bogdan Kesić, jedan od osnivača prvog karate kluba uručio zahvalnicu, a crni pojas sa imenom poklonio mu je njegov pomoćnik Simo Salapura.

D. Petrović