VOLONTERI CRVENOG KRSTA UČESTVOVALI U KAMPU OMLADINE U BAČKOJ PALANCI

Tri dana edukacije i druženja

Omladinski kamp je, uz poštovanje mera prevencije i zaštite za sprečavanje širenja korona virusa, realizovan u okviru projekta „Ulažući u volontere, ulažemo u budućnost”. Osim 34 zrenjaninska volontera, učestvovalo je i po dva iz organizacija Crvenog krsta Novog Sada, Subotice, Sombora, Sremske Mitrovice, Kikinde i Bačke Palanke.
– Tokom trodnevnog boravka učesnici su uživali u brojnim radionicama i interaktivnim predavanjima na kojima se diskutovalo o difuziji (osnovna znanja o Pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca), promociji humanih vrednosti, prvoj pomoći i sigurnijim školama i otpornijim zajednicama – navodi Aleksandra Tanasijević, sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin.
Kako kaže, poslednjeg dana kampa demonstrirana je vežba evakuacije objekta u okviru koje su volonteri imali priliku da provežbaju i prikažu prethodno stečena znanja. Oni su proveli vreme u druženju i boljem upoznavanju, što je takođe od izuzetnog značaja za njihovo dalje angažovanje i timski rad u organizaciji, ističe sekretarka Crvenog krsta.
I. Isakov

Opširnije u štampanom izdanju