Vučić podržao Janjića, a gde je Dević?

Piše: Dalibor Bubnjević

Nedavna poseta predsednika Republike našem gradu imala je i političke posledice! Prema nezvaničnim saznanjima, na marginama skupa, Aleksandar Vučić pružio je direktnu podršku Čedomiru Janjiću, kao i projektima koje zagovara njegova administracija. Ne treba da čudi navedena potpora, budući da je predsednik na konferenciji za novinare (po)kazao da je i te kako upoznat sa situacijom u gradu na Begeju.

Zrenjanince naročito treba da raduje insistiranje Vučića i Janjića da ove godine budu vidljivi konkretni efekti na obilaznici! Očekuje se da u narednih mesec dana otpočnu radovi na kružnom toku, kojim će se „prsten“ oko grada povezati sa magistralnim putem za Beograda. Takođe, ne bi trebalo da nas iznenadi ukoliko se uskoro ljudstvo i mehanizacija nađu u gradnuličkom ataru, gde se završava (do)sadašnja obilaznica.
Jedna od ključnih tema tokom posete prvog čoveka Srbije bilo je i vodosnabdevanje. Moglo se očekivati da će Ivan Dević, direktor JKP „Vodovoda i kanalizacije“, dočekati predsednika i upoznati ga sa tematikom. Međutim, prema neposrednom opažaju autora ovih redova, Devića nije bilo ni u tragovima. Nadamo se da je bio preokupiran obavezama u preduzeću koje vodi i da će uložena energija za rezultat imati da se isplate (za)ostali putni troškovi i otpremnine…