Vučurevićki Okrug, Karapandži licence

Piše: Dalibor Bubnjević

Nakon višemesečne pauze, ponovo se odlučivalo u Beogradu o zrenjaninskim kadrovima! Vlada Srbije je donela odluku o postavljenju Snežane Vučurević za načelnika Srednjobanatskog upravnog okruga. Do imenovanja je došlo zbog ranije ostavke koju je podneo Dušan Šijan.
Nezvanično se može čuti da je pravni vakuum između razrešenja i imenovanja bio posledica pribavljanja mišljenja Agencije za borbu protiv korupcije. Nova načelnica je supruga Mitra Vučurevića, predsednika opštine Žitište, i samim tim će mu biti nadređena kao koordinator. Navedena bračna relacija nije prepreka za imenovanje. Međutim, Mitru Vučureviću će biti najteže zbog dvostrukog sistema kontrole kome će biti izložen – kako kod kuće, tako i u Okrugu.
Snežana Vučurević zaslužuje da preuzme odgovornost u obavljanju načelničke funkcije. Besprekorni rad u prosveti (kao profesor i direktor) bio joj je najbolja preporuka u Beogradu. Nadamo se da će smirenost kojom postupa, kao i upornost, dodatno unaprediti rad državnog organa koji joj je poveren.
Napomenimo da je Vlada Srbije, na istoj sednici, postavila Ivana Popovića za v.d. zamenika državnog pravobranioca u Zrenjaninu, a Nenada Karapandžu za člana Upravnog odbora Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.