Vukić direktor Doma učenika

Piše: Dalibor Bubnjević

U javnom sektoru je problem odsustvo kvalitetnih kadrova! Po pravilu se čelnici prebrzo menjaju. Rezultat je javašluk! Zaposleni, metaforički govoreći, sebe nazivaju zimzelenim biljkama (trajnim). S druge strane, direktori su listopadni, tj. imaju kratak rok upotrebe.
Akutelna većina u lokalnoj Skupštini je nedavno inicirala novu kadrovsku politiku. Poverenje se pruža, pre svega, stručnjacima. Najpre je za prvog čoveka Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ imenovan glumac Dejan Karlečik. Davanje podrške članovima kolektiva nastavljeno je i na poslednjem zasedanju lokalnog Parlamenta. Za direktora Narodnog muzeja, nakon javnog konkursa, izabran je istoričar Siniša Onjin.
Očito su pozitivne trendove u Zrenjaninu odlučili da slede i u Novom Sadu. Sredinom meseca je Pokrajinska vlada, na mandat od četiri godine, imenovala Sinišu Vukića za direktora Doma učenika „Angelina Kojić Gina“. Reč je o master ekonomisti sa bogatim iskustvom u porodičnom preduzeću.
Na novoj poziciji neće mu biti lako, budući da nasleđuje Dobricu Brdarića. Njemu je istekao mandat koji su obeležili uspesi.
Zbog ličnih razloga, Bogoslav Simić više neće biti ombudsman. Šteta, bolje da su otišle njegove zamenice. Njihovo odsustvo bi ostalo neprimećeno…