STRUČNO PREDAVANJE NA TEHNIČKOM FAKULTETU: Unapređenje obrazovanja kroz povezivanje sa privredom

Prošle nedelje predstavnici kompanije „Ivetim“, Rade Ivetić i Georgi Čeredev, studentima TF „Mihajlo Pupin“ održali su predavnje na kojem je bilo reči o praćenju stanja(condition monitoring) u funkciji povećanja pouzdanosti. Akademci su imali priliku da se upoznaju sa uređajima kompanija „SDT Ultrasound Solutions“, „Adash“ i „Easy-Laser“. Takođe je održan i sertifikacioni trening o podmazivanju.
– Ovo je bila odlična prilika da se studenti upoznaju sa novim tehnologijama i pristupima u održavanju rotacione opreme. Razmenili su iskustva i dobili odgovore na sva pitanja koja su imali – kažu sa Fakulteta.
Ističu da je u planu potpisivanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji kako bi se formalizovao i proširio zajednički rad „Ivetima“ i fakulteta. Na taj način studenti će dobiti praktična znanja i veštine iz oblasti održavanja i dijagnostike rotacione opreme i laserskih saosnosti.
– Ideja je da se na ovaj način unapredi obrazovanje i poveže sa privredom. U planu je organizovanje stručnih predavanja, seminara i obuka za studente, kao i pružanje podrške u realizaciji projekta – najavljuju iz ove visokoškolske ustanove.
J.Š.