ZA TRI GODINE U ZRENJANINU PRODATA 32 HEKTARA GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA

Grad zaradio 396 miliona

Zrenjanin je postao jedno od najvećih gradilišta u Srbiji. Od početka 2021. godine do danas usvojeno je 99 zahteva za izdavanje građevinske dozvole. Taj broj dozvola prošle godine je dostignut tek u oktobru. Zbog velike zainteresovanosti investitora, Grad je 9. aprila raspisao još jedan oglas za prodaju više parcela za izgradnju objekata porodičnog stanovanja. Prodaje se 14 građevinskih parcela na 11 različitih lokaliteta u gradu i naseljenim mestima, površine od 270 kvadratnih metara, pa do čak 977 kvadratnih metara, vrednih 13 miliona dinara, a u ponudi je i parcela od oko 18.000 kvadrata, u radnoj zoni kod „Fulgara”.
Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac ističe da prodajom građevinskog zemljišta Grad ostvaruje višestruku dobit.
– Veliko interesovanje investitora ukazuje da je Zrenjanin pouzdana sredina za poslovanje. Da imamo dobar poslovni ambijent i jasne i brze procedure, što investitori, očigledno, veoma cene. Ujedno, Zrenjanin se ponovo pozicionira kao važan industrijski centar. Kao sredina u koju dolaze najveće strane fabrike. Investitori vide Zrenjanin kao grad velikih potencijala – rekao je Santovac za naš list.
L.Z.

Opširnije u štampanom izdanju