ZATVORENE PIJACE I OGRANIČENO VREME RADA, ALI POLJOPRIVREDA NE TRPI PAUZU

Radovi u punom jeku

Poljoprivrednici su mahom uspeli da pripreme zemljište, tako da ovih dana kreću sa setvom kukuruza, a potom soje, suncokreta i repe, izveštavaju regionalni, pokrajinski i nacionalni mediji o situaciji na njivama srednjeg Banata. Poslove moraju da završe do 17 časova, ukoliko nemaju dozvole Ministarstva poljoprivrede. Voćare i povrtare sa druge strane, muči zatvaranje pijaca.
Sve je u redu što se tiče setve, izjavio je za Radio- televiziju Srbije (RTS) ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, rekavši da je na području Srema i Banata zasejano 15 odsto površina.
Igor Lacko iz Mihajlova planira da u naredne dve nedelje zaseje kukuruz na oko stotinu hektara. Počeo je ranije od optimalnog roka, jer se plaši da će biti problema za nicanje ako posle ne bude kiše, ali i kako bi zbog policijskog časa stigao sve da obavi i vrati se kući, prenosi RTS.
Zatvaranje svih pijaca otvorilo je probleme, pre svega povrtarima. Janoš Balint, iz Mihajlova, uzgaja rasade paradajza, krastavaca, paprike, patlidžana, tikvica i praziluka i prodaje ih uglavnom na pijacama.
J. Š. & M. M.

Opširnije u štampanom izdanju