ZIMSKI SUSRET UČITELjA BANATA

Više od 240 učitelja, kao i nastavnika predmetne nastave iz Banata, učestvovalo je u nedelju na Zimskom susretu učitelja Srbije. Bio je to treći susret koji organizuje Udruženje zrenjaninskih učitelja, upravni odbor i aktivi osnovih škola “Dr Jovan Cvijić” i “Petar Petrović Njegoš”, koja je bila i domaćin susreta. Održano je osam akreditovanih seminara, a u holu škole izložba udžbenika, nastavnih sredstava i dečje štampe.
– Seminari su iz raznih oblasti i različitih kompetencija, tako da je Susret privukao pažnju i nastavnika van srednjeg Banata (Debeljača, Opovo, Kovačica, Bečej) – kaže Biljana Jovanov, predsednica Udruženja zrenjaninskih učitelja.- Zato su, osim učitelja, na susretu učestvovali i nastavnici, direktori, logopedi, defettolozi, stručni saradnici… Naša namera je da susret organizujemo svake godine u drugoj školi. Takođe, osim stručnim predavanja, važna je i razmena znanja. Posao učitelja je težak, a svi oni koji su ga izabrali učinili su to iz ljubavi prema deci. Naravno, stručno usavršavanje je samo deo njihovih brojih aktivnosti.
Seminari su obuvatili oblasti od upravljanja projektima iz oblasti životne sredine do upotrebe fejsbuka kao platforme za učenje na daljinu.
M.B.