ZLATNI KOTLIĆ I MEMORIJAL „ĐULA FARKAŠ“: Tradicija zrenjaninskog brenda

U oviru zrenjaninskog brenda 32. „Dana piva“, u Zrenjaninu će u sredu, 30. avgusta, biti održani 34. Takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Zlatni kotlić“ i 10. Memorijal „Đula Farkaš-Farki“.

Kako je na konferenciji za novinare, održanoj danas u Multimedijalnoj sali Gradaske kuće, rekao Aleksandar Farkaš, organizator ovih manifestacija, koje se održavaju u okviru 32. „Dana piva“, reč je o reprezentativnom prostoru a već je prijavljeno pedesetak ekipa.

Zahvaljujući donaciji Ribarskog gazdinstva Ečka, hiljadu litara riblje čorbe biće pripremljeno i podeljeno građanima.

Kako je istakao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, ovogodišnji „Dani piva“ su obogaćeni, između ostalog, i predstavljanjem gradova iz Mađarske sa kojima Grad Zrenjanin uspešno sarađuje a najavljeni su i novi projekti.

Tako će u sredu svoju tradiciju, kulturu, običaje i gastronomiju predstaviti Mako, Đula, Bekeščaba, Debrecin i Morohalom.

Direktor turističke organizacije Ztrenjanin Zoran Ljubotina je rekao da će saradnjom sa gradovima Mađarske biti upotpunjena turistička ponuda regiona a turistički potencijali našeg grada biće predstavljeni u Mađarskoj.

Svi zaintersovani za takmičenje na „Ribljem kotliću“ mogu da se prijave i dalje na broj tel. 023/533-383.

B. Jajić

Foto J. N. Drndak

farkas (1) farkass (1)