ZRENJANIN ĆE I U NAREDNOJ SEZONI POTVRDITI  DA JE STONOTENISKI CENTAR SRBIJE

Pobednički tim se ne menja

U predstojećem stonoteniskom prvenstvu Srbije, šampionski tim zrenjaninskog Banata igraće u sastavu koji je osvojio petu titulu državnog prvaka. Početak priprema uprava kluba zakazala je za prvi ponedeljak avgusta. Prvi operativac kluba, predsednik Dmitar Majstorović veli da se pobednički tim ne menja, te da će boje STK „Banata” i dalje braniti Ilija Majstorović, Marko Petkov, Đorđe Borčić i Nikola Strugarević. Kao trener tim će i dalje voditi Dragan Klajić.
Drugi zrenjaninski superligaš, ekipa „Stenesa” koja je stigla do polufinala „plej ofa”, dobija jedno novo ime. Reč je o Peri Tepiću, jednom od najboljih mladih juniora u Srbiji. On u Zrenjanin dolazi iz Temerina. Uz Slobodana Lugonju, Marka Popovića i Dimitrija Levajca činiće sastav „Stenesa” sa kim će raditi trener Žarko Zakić. Ambicije oba kluba i u novoj sezoni biće vrh tabele, odnosno samo potvrda činjenice da je Zrenjanin vodeći centar stonog tenisa u državi.
Predsednik Majstorović najavljuje formiranje ženske juniorske ekipe koja će učestvovati na juniorskom ekipnom, a stonoteniserke sa grbom „Banata” će se pojaviti i na pojedinačnom prvenstvu države.
– Devojke iz Vršca, Novog Bečeja, Uzdina koje studiraju u Zrenjaninu zajedno sa ovdašnjim stonoteniserkama formiraće žensku juniorsku ekipu. Mislim da će to biti juniorski tim koji će se boriti za titulu ekipnog ženskog juniorskog prvaka države – ističe Dmitar Majstorović.

  • PRIPREME DVA MESECA I SVE PORED BEGEJA
    Prvo kolo Superlige Srbije za stonotenisere u sezoni 2018/2019 zakazano je za poslednji vikend septembra. Prvotimci „Banata” i „Stenesa”, kao i juniorke „Banata”, pripreme za predstojeću prvenstvenu trku počeće 6. avgusta. Treniraće u Zrenjaninu, a sa njima će pored Klajića i Zakića raditi i profesor Predrag Tanacković.
    – Ništa nećemo menjati u odnosu na dosadašnju praksu. A i zašto bismo kada rezultati govore da smo do sada dobro postupali – kaže Majstorović.

Ž. Cvetić