ZRENJANINAC BOJAN BALAŽ NA PRIPREMAMA SA PRVOTIMCIMA PARTIZANA

Najlepši poklon za punoletstvo

Treninzi su veoma ozbiljni, ali mi imponuje to što su uz mene iskusni igrači, pokušaću da se dokažem treneru i da što pre debitujem u prvom timu – kaže Bojan

Naš sugrađanin Bojan Balaž priključen je prvom timu Fudbalskog kluba Partizan i nalazi se na pripremana na Kipru. Prošle nedelje mladi Zrenjaninac je proslavio 18. rođendan, a najlepši poklon mu je upravo to što je sada član najboljeg sastava crno-belih.
– To je san mnogih dečaka i ja sam presrećan i ponosan što mi se ispunila želja. Sada mi predstoji mnogo rada i dokazivanja. Treninzi su veoma ozbiljni, ali mi imponuje to što su uz mene iskusni igrači. Pružaću svoj maksimum na pripremama i pokušaću da se dokažem treneru. Naravno, cilj mi je da što pre debitujem u prvom timu – kaže naš sagovornik.


Bojan je fudbal počeo da trenira kada mu je bilo šest godina, a njegov prvi klub bio je zrenjaninski Proleter. Kako kaže, na početku karijere mnogo su mu pomogli treneri Dragan Jović, Amir Teljigović, Danilo Bjelica i Predrag Jovanov. Sa njima je i dalje u kontaktu i često od njih dobija korisne savete. Trener Partizana Slađan Šćepović zapazio je Bojana kada je igrao za selekciju Vojvodine i reprezentaciju Srbije.
– Kada sam dobio ponudu od Partizana nisam se uopšte dvoumio, ali su moji roditelji insistirali da prvo završim osnovnu školu, pa da onda promenim klub i pređem u Beograd. To se desilo 2015. godine, kada sam zvanično postao igrač Partizana i učenik Tehničke škole u Beogradu. Trener mi je bio Slađan Šćepović, a već na samom startu generacija za koju sam igrao je osvojila Pionirsku ligu. Osvajali smo i brojne turnire, među saigračima je bilo mnogo sjajnih fudbalera – ističe Balaž i dodaje da su mu fudbalske idoli Tijago Silva i igrač Partizana Nemanja Miletić.

ČVRSTO NA ZEMLJI
– Bojan je pravi dokaz da se vredan rad i upornost uvek isplate. Svestan je da mora još mnogo da uči i da treba čvrsto da stoji na zemlji. Uvek je bio dobro dete i pravi vođa na terenu i van njega – kaže Predrag Jovanov, jedan od Bojanovih trenera.

D. PETROVIĆ