ZRENJANINCI SE PRIDRUŽILI INICIJATIVI: Novac za proslavu dočeka dati za lečenje bolesne dece

Udruženje građana Stop kafileriji” pokrenulo je onlajn peticiju, obraćajući se gradonačelniku, da se novac predviđen za proslavu Nove godine u Zrenjaninu preusmeri za lečenje bolesne dece. Time su se pridružili inicijativi Da slavimo živote dece” organizacije Kreni-promeni”, koju je za sada u Srbiji putem peticije podržalo nešto više od 60.000 građana.

Godinu 2020. obeležio je strah od bolesti, od nevidljivog, strah za sigurnost najdražih, strah od smrti. Odbrojavamo dane do kraja godine da ovaj strašan period pošaljemo u nepovrat, ali često zaboravljamo da postoji i ono užasno odbrojavanje koje vodi na stranu suprotnu od života. Podsete nas molbe nepoznatih na fejsbuku, strašni tekstovi u novinama, svedočanstva nesrećnih. Sva ova nesreća prizvala je ljudskost među ljude. Izbori se za onaj život za koji znaš da postoji lek! Ta užasna trka sa vremenom i bolesti gora je i od same smrti. Licitacije i bazari na kojima se prodaje sve i svašta. Poklanjamo u nadi da će se stići na vreme i da će biti za sve. Daj šta i koliko imaš, samo da se sakupi. U Zrenjaninu ove godine nije bilo slavlja – ni Dana piva, ni drugih velikih manifestacija – navodi se, između ostalog, u peticiji koji pokrenuli građani Zrenjanina.

Kako prenosi list Danas”, ove nedelje je u kabinetu gradonačelnika Zrenjanina potvrđeno da još uvek nije doneta odluka kako će i da li će biti obeležen završetak 2020. i da će se tome odlučivati narednih dana. Kako navode, za prošlogodišnju proslavu iz gradske kase izdvojeno je više miliona dinara.

Peticiju “Stop kafileriji” do sada je podržalo nešto više od 800 sugrađana.

https://peticije.kreni-promeni.org/petitions/da-slavimo-zivote-dece-zrenjanin?fbclid=IwAR1L4esuju0yZyGyiNccx_zU7AlkXzTydlRn9SLxqp9_PwpUTjR7UAvrt_8

M.M.