MLADI ZRENJANINCI U KADROVIMA FILMOVA I SERIJA: Neponovljivo iskustvo

Muzičko dramski „Euterpa“ studio, koji vode Ana Aleksić Šajrer, Sanja Radišić i Marta Ronto, nije imao mogućnosti da u prostorijama u kojima rade nastave sa projektima koji su bili planirani, zbog aktuelne situacije u kojoj smo se našli. Dragan Božić, saradnik produkcije koja trenutno snima film o životu legendarnog Tome Zdravkovića, a koji je bio gost na premijeri mjuzikla „Hersprej“ studija „Euterpa“, pozvao je članove sekcije. Za jedan od kadrova bila su mu potrebna deca koja odlično pevaju.
– Rado smo se odazvali i poslali fotografije dece nakon čega smo čekali odgovor. Usledio je poziv i rečeno nam je koja su deca odabrana kao statisti i koji je njihov zadatak. U toku jednog dana dobili smo tekst pesme koju su deca morala da nauče i sutradan da snime. Iste večeri smo se nakon duže pauze sastali kako bismo naučili numeru. To je zaista bio ozbiljan izazov – priča Ana Aleksić Šajrer.

Put Doma kulture u Perlezu krenuli su: Katarina Terzin, Mina Kovač, Matija Matić i Dušan Antić. Deca su bila u ulozi pionira, naučila su pesmu i ponašala su se kao pravi profesionalci. Pored članova mlađe grupe, u snimanju filma učestvovali su i članovi najstarije grupe Isidora Lalović i Vladimir Jakšić.
– Ovo je za sve nas bilo nezaboravno iskustvo. Deca su sa nestrpljenjem čekala da dobiju kostime i trenutak kada će biti snimana njihova scena. Organizacija je bila odlična, a propisane mere su se poštovale – kaže naša sagovornica.
Nekoliko dana kasnije usledio je novi poziv za snimanje filma „Na margini“ u režiji Jovana Dopuđa. Ovog puta učestvovalo je mnogo više članova: Anastasija Rakić, Katarina Terzin, Mina Kovač, Anastasija Babić, Minja Pražić, Matija Matić, Andrej Jukić, Đorđe Šakić, Vladimir Blažić, Isidora Lalović I Marija Aleksić.
– Deca su stekla nova prijateljstva i iskustva. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti poziv za neku novu saradnju. Presrećne smo jer smo omogućile deci da učestvuju u ovakvim projektima, a oni su pokazali stečeno znanje u našem studiju – rekla je Ana Aleksić Šajrer.

M.Malbaški
Foto: Muzički „Euterpa“ studio