Zrenjanine, stidi se!

Piše: Dalibor Bubnjević

FK „Radnički“ iz Zrenjanina je na ivici sportskog ponora! Nakon četiri uzastopna poraza, meč poslednjeg kola u Srpskoj ligi će za njih biti odlučujući. Ukoliko izgube, mogli bi da se nađu u nižem rangu takmičenja.
Zašto je „Radnički“ u fokusu interesovanja? Odgovor je veoma jednostavan, u pitanju je klub u koji je mnogo sredstava uloženo, a rezultati su očajni. Nelogično je da srpskoligaš dobija milione iz raznih fondova, a da se bori za opstanak?! Štaviše, nije im pomogao čak ni proslavljeni fudbaler koji je preuzeo čelnu poziciju kluba.
Mnogi delatnici sa čuđenjem gledaju u „Radnički“, jer im nije jasno šta se dešava. Ekonomska, ali i sportska, logika je jasna. Sa većim investiranjem postiže se bolji rezultat. Očito je navedeni sportski kolektiv odstupanje koje potvrđuje pravilo!
Istodobno, za neke druge mlade ljude naša sredina nema para?! Poražavajuće je da Hor Muzičke škole prikuplja milostinju kako bi učestvovao na takmičenju u Italiji. Njihova sudbina danas zavisi od broja glasova na sajtu jednog proizvođača kafe?! Ako ih ne podržimo u dovoljnoj meri, neće imati u čemu da nastupaju.
Preporuka mladim umetnicima je da dignu ruke od Banata! Sramota je to što nemaju novca za vlastite odore. Najbolje bi bilo da u znak protesta nastupe u dresovima FK „Radnički“ i da time pokažu da nije stvar u ambalaži i protekciji. Šampionska titula se postiže talentom, trudom i radom!