„ZRENJANINSKI POBEDNIK“ I OVE GODINE USPEŠAN

Drugi turnir u karateu „Zrenjaninski pobednik“ i Otvoreno prvenstvo Vojvodine održano je juče, 13. decembra, u Kristalnoj dvorani. Ujedno je održan i Memorijalni turnir „Vladimir Vujin“, a takmičenje je organizovao Danko Đokić iz Karate kluba „Banat“ iz Zrenjanina uz podršku Grada Zrenjanina. Na ovom sportskom događaju učestvovalo je više od 650 karatista iz Srbije, Republike Srpske, Rumunije, Mađarske i Slovenije. Održano je 800 nastupa na pet borilišta, a sudile su najbolje sudije iz pet država.

Najbolji u borbama u konkurenciji seniora bio je Nemanja Osmajlić iz Beograda, dok je u katama prvo mesto zauzeo David Buđi iz Čoke. Kada su seniorke u pitanju, u borbama je pobedila Jovana Egić iz Inđije, a u katama je trijumfovala Ivana Stamenčić iz Beograda.

Najbolji generalni plasman ostvario je Karate klub „Vrbas“, koji je na takmičenje došao sa 115 karatista. Drugi u generalnom plasmanu bio je KK „Čoka“, dok je treće mesto zauzela „Slavija“ iz Bača.

Organizator Danko Đokić zadovoljan je odzivom klubova.

-„Zrenjaninski pobednik“ se po broju učenika popeo na drugo mesto po veličini turnira u Srbiji. Za sada više učesnika ima samo subotički „Super Enpi Kup“, koji se održava 15 godina. Dosta pohvala stiglo je i na račun organizacije turnira – ispričao je Đokić.

Suzana Kokavski