U TOKU RADOVI NA NOVOM OBJEKTU U ŠKOLI „9. MAJ“: 700 KVADRATA ZA POTREBE UČENIKA

Predstavnici gradske uprave, na čelu sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, obišao je danas radove na dogradnji objekta u Osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“. Radovi vredni 15 miliona dinara teku planiranim tempom, a gradonačelnik je izjavio da će objekat biti završen početkom sledeće godine. Janjić je razgovarao i sa direktorkom te škole Snežanom Oluški. Ona je objasnila da je rušenje starih šupa koje su donedavno bile na tom mestu i zamenom jednim novim objektom veoma značajno za ovu školu.
– Ti objekti su bili sagrađeni na površini od oko 350 kvadratnih metara, a sada ćemo dobiti objekat sa ojačanim temeljima od 700 kvadrata. Prostor će biti potpuno prilagođen evropskim standardima, a pre svega, potrebama naših učenika. Oni dolaze kod nas sa sve težim smetnjama, a imamo učenika na celodnevnom boravku i to u uzrastu od tri do 30 godina. Naša glavna zgrada je takođe dotrajala, stara preko 100 godina. Zbog tadašnje namene nemamo ni toalete unutar škole. Imamo toalete u dvorištu i oni su pre dve-tri godine prilagođeni potrebama učenika škole – navela je direktorka Oluški.
Ona je podsetila i da je Grad Zrenjanin donirao objekte kod glavne autobuske stanice, koji bi trebalo da budu upotrebljeni za radni tretman dece. Ukoliko se taj plan ostvari, Zrenjanin bi bio prvi grad u Srbiji koji je ostvario takav projekat.
Suzana Kokavski