A Toša Jovanović Népszínházban ünnepi akadémia keretében

A nemrégiben a nagybecskereki színházban rendezték meg a Zavičajac helytörténeti egyesület fennállásának 24 éves jubileumi rendezvényét. Az est keretében bemutatták az egyesület gondozásában megjelenő Zavičajac folyóirat legújabb számát is.
Az ünnepi műsorban felléptek a Toša Jovanović Népszínház művészei Jovan Torački, Prvoslav Zakovski, Dejan Karlečik és Miljan Vuković, a Madách Amatőr Színház társulatának tagjai Konrád Emma és Mészáros Violetta. A színházban összegyűltek ezen kívül még, Anita Jonaš Mišić,  a Nikola Brakus, Rosa Marjanović, Vasa Marjanu és Zoran Kavalić, valamint Zlatomir Sremac, fellépéseit tekinthették meg.
Lázár Ernő a Zavičajac egyesület elnöke lapunknak nyilatkozva elmondta:
– A folyóiratunkat immár húsz éve adjuk ki folyamatosan, ennek az az érdekessége, hogy az eddigiekig tizenhat nyelven jelentek meg írások. Itt szeretném elmondani, hogy folyóiratunk Starsbourgba az Európa Parlamentbe is eljutott. Egyesületünknek 11 városban világszerte vannak kihelyezett tagozatai. Többek között Kraljevon, Belgradban Újvidéken, Szabadkán, Budapesten és Torontóban is vannak tagjaink.
A Zavičajac egyesületben kifejtett áldozatkész tevékenységükért elismerésben részesültek: Rade Daljević őrnagy, msgr. Tietze Jenő nyugalmazott nagybecskereki plébános, Milena Milošević és Branka Jajić újságírók, Nikola Šlajh, valamint Stefan Birdić a Zrenjanini Gimnázium tanulója.
Csuka Márja a Zavičajac tiszteletbeli elnöke rámutatott, hogy 24 éve működik az egyesület és a tagjai a legkülönbözőbb tevékenységi területekről érkeznek, és járulnak hozzá a minél sikeresebb működéshez.