Actori torăceni, tineri și talentați, în lumea teatrului

Trupa de teatru a prezentat piesa „Un bărbat şi mai multe femei”
Piesa „Un bărbat şi mai multe femei” de Leonid Zorin a fost prezentată sâmbătă, 6 mai de trupă de teatru a Asociaţiei pentru Artă şi Cultură Romănească „Vichentie Petrovici Bocăluţ” la ediţia din anul acesta a „Zilelor de teatru ale românilor din Voivodina-Republica Serbia”.
Subiectul piesei este viața personajului Gavrunski, jucat de Filip Baloş în actul I şi Marius Jivoin în actul II, urmărește puterea de influență pe care o au femeile asupra lui. Acesta întâlnește opt tipologii de femei „speciale”,  are de-a face cu: soția sa, (interpretată de Paula Petrovici), secretara veșnic gripată, (Paula Petrovici), poeta mult prea exaltată (poeta – Patricia Drăgoi), partenera de călătorie din tren care nu încetează cu poveștile tragice despre cunoștințele sale(călătoarea din tren – Andrea Drăgoi), doamna ce locuia în bloc cu acesta și îl spiona(vecina – Dina Grbić), directoarea de la locul acestuia de muncă (directoarea – Andrea Drăgoi) și, nu în ultimul rând, cu doctorița specializată în psihiatrie care însăși avea probleme(medicul psihiatru – Marcela Iacob).
Piesa începe cu o vizită la medicul psihiatru, ce avea să îi dea o recomandare personajului masculin că nu este… nebun! I se cere o adeverinţă că nu suferă de nici o boală mintală, pe care funcţionarul (Ion Goran) trebuie să i-o scrie. Gavrunski ajunge chiar la un sanatoriu pentru a se recupera. De ce? Pentru că femeile din viața lui au reușit să îl înnebunească. Oricum, până la finalul piesei, chiar dacă acesta trece prin diverse stări de spirit, este important faptul că reușește să echilibreze situația așa cum crede el că este mai potrivit. Gavrunski, personajul masculin, cunoaşte de-a lungul spectacolului femeia înger, femeia exaltată, femeia paznic, femeia autoritară, femeia disperată, femeia victimă, femeia romantică – acestea devenind norocul și ghinionul din viața lui.”
Piesa a fost pe tip „forum”, publicul găsindu-se doar la câţiva paşi de actorii. La reuşita peisei, merite revin regizorului, domnului Iulian Ursulescu, actorilor Paula Petrovici, Filip Baloș, Marius Jivoin, Patricia Drăgoi, Marcela Iacob, Andrea Drăgoi, Dina Grbici și Ion Goran. Scenele au fost legate și povestite de Kornel Mili şi Luca Paunescu. Muzica a fost semnată și interpretată de Iulian Voin, care la chitară și cu efecte musicale a urmărit întreaga acţiune. Scenografia a fost semnată de artişti plastici Dalila Avram şi Sebastian Checi, realizarea constructivă Daniel Lelea, iar coordonatorea piesei, doamna Rodica Petrovici.
Juriul a decernat diplome de debut actorilor Dina Grbić, Filip Baloş şi Luca Paunescu precum și diplome pentru merite teatrale lui Sima Giuchici, Ionel Stoiţ şi Daniel Petrovic, preşedintele Consiliului Naţional al Românilor din Serbia. La finalul evenimentului, Paula Petrovici a fost premiată ca actriţa serii.
M.V.