Aleksandar Vučić Köztársasági elnök Nagybecskerekre látogatott

Jelentős beruházások

A múlt szombaton Aleksandar Vučić és a szerb kormány több tagja is a Közép-bánáti körzetben tett látogatást amelynek keretében elhelyezte a közel egymillió dolláros beruházással megépülő Shandong Linglong Tyre Co. kínai gumiabroncs-gyár alapkövét.
A szerb államfő látogatása során a szécsányi, begaszentgyörgyi és törökbecsei községeket is felkereste.
A látogatása végén Nagybecskereken megtartott nagygyűlésen vett részt, amelyen Ana Brnabić kormányfő és Pásztor István Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőházának az elnöke is jelen voltak.
Pásztor István felszólalását magyarul kezdte, amelyben köszönetét fejezte ki Aleksandar Vučić államfőnek, azért, hogy a megbeszéléseiket teljes mértékben tiszteletben tartja, és semmilyen politikai akadályt nem gördít ezek megvalósítása elé. Ennek köszönve a magyar közösség itt otthon érzi magát. Pásztor István beszédében kifejtette, hogy az itt élő magyar közösséget örömmel tölti el az a tudat, hogy hozzájárulhat Szerbia fejlődéséhez.
Ana Brnabić miniszterelnökasszony kijelentette, hogy büszke arra, hogy Aleksandar Vučić államfő csapatának a tagja lehet.
A köztársasági elnök felszólalásában elmondta, hogy a gumiabroncs-gyár felépítése óriási jelentőséggel bír a térség mindennapi életében. Felszólalásában tovább ismertette, hogy a jövő év folyamán megindul a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék autópálya építése is serkentőleg hat a térség gazdasági fejlődéséhez.