BARAŽ ZA POPUNU PRVE LIGE: SAS posle drame izborio majstoricu

KMF SAS je u drugom meču baraža za popunu Prve lige savladao Jastrebac iz Blaca rezultatom 6:5 i sada je rezultat u seriji 1:1.

Gosti su već na samom početku utakmice postigli dva gola (0:2) i tada se mislilo da će doći do lagane pobede i da će se serija završiti već posle ove utakmice. Međutim, golovima Aleksandra Tomina i Igora Aranitovića  Zrenjaninci su ipak na odmor otišli sa nerešenim rezultatom (2:2).

Drugo poluvreme je takođe donelo po dva gola sa obe strane. Gosti su dva puta vodili, a SAS je izjednačio golovima Darka Rašića i Dušana Radenkovića (4:4).

Prvi petpminutni produžetak završen je bez golova, dok je u drugi završen sa tri gola. Svojim četvrtim golom Darko Ristić ponovo goste dovodi u vođstvo u 47. minutu (4:5), ali odlični Aleksandar Tomin svojim drugim golom donosi izjednačenje (5:5). Tomin je postigao i šesti gol za domaće. U poslednjim sekundama on je iz penala šesti put zatresao mrežu Jastrepca i doneo slavlje svom timu (5:6).

Treba napomenuti da je golman Đuro Rodić imao značajnu ulogu u pobedi SAS-a, svojim odbranama doprineo je da gosti ne postignu još golova i dao je svojim igračima krila u napadu, što su oni na kraju iskoristili.

Treći i odlučujući meč između Jastrepca i SAS-a biće odigran naredne nedelje, a tačan termin će biti poznat narednih dana.

SAS: Rodić, Živanov, Aranitović, Radenković, Delić, Kulić, Lojpur, Milićev, Mandić, Rašić, Vukoje.

D. Petrović