BICIKLISTIČKA STAZA U MZ „DOSITEJ OBRADOVIĆ”

Višestruka korist za čitav grad
Izgradnja biciklističke i pešačke staze, koja se proteže od „kifla” mosta na Berberskom, uz obalu Begeja, pa do „žutog” mosta prema centru grada, konačno je završena.
– U okviru NIS-ovog konkursa „Zajednici zajedno” odobrena su nam sredstva u iznosu 400 hiljada dinara za izgradnju ove staze, i evo dočekali smo da ona bude i potpuno završena. Značaj ove staze najviše je u tome što ljudima sa Berberskog i đacima iz Mužlje omogućava bezbedan prolazak ovom novom stazom, kroz drvored i bez šetnje jednom od najprometnijih ulica (Đure Jakšića), kao i za sve građane Mesne zajednice „Dositej Obradović”- rekao je inicijator ove akcije Vukoman Maksimović, predsednik Udruženja ekologa „Panonska zora”, napominjući da je ovaj deo naselja bio potpuno neuređen.
On je podsetio i da je tokom februara ove godine na Izbornoj skupštini Udruženja ekologa „Panonska zora”, formiran Odbor za izgradnju i uređenje MZ „Dositej Obradović” sa ciljem da postane jedna od najlepših mesnih zajednica u Zrenjaninu, a izgradnja nove staze jedan je od planiranih poduhvata u tom pogledu.

S. V.