ČELAREVO: POČELA PROIZVODNjA „ZRENJANINSKOG PIVA”

Vratila se i „čet’r konja”

Sa proizvodne linije pivare u Čelarevu, nakon skoro decenije i po, u utorak, 19. februara ponovo je pokrenuta proizvodnja „Zrenjaninskog piva” svojevremeno brenda grada na Begeju. Projekat je rezultat saradnje Grada i kompanije „Karlsberg” (Carlsberg) Srbija, a cilj je obnova pivarske tradicije u banatskoj prestonici. Dva dinara od svake prodate flaše biće izdvojena za izgradnju nove kraft pivare upravo u Zrenjaninu.
Početku proizvodnje „Zrenjaninskog piva” prisustvovali su gradonačelnik Čedomir Janjić sa saradnicima, Vladimir Vava, generalni direktor „Karlsberg” Srbije i predstavnici medija.
– Imamo plan da za dve do tri godine, našom donacijom, vratimo Zrenjaninu pivaru po kojoj je poznat. To će biti jedna kraft pivara, sa proizvodnim kapacitetom od pet do sedam hiljada hektolitara godišnje, prema procenama najveća kraft pivara u Srbiji, uzevši u obzir da standardne kraft pivare proizvode 3.000 do 4.000 hektolitara. Pivara će se nalaziti na obali Begeja, tamo gde je sve počelo u vreme Lazara Dunđerskog – rekao je Vladimir Vava, generalni direktor „Karlsberg” Srbije i dodao da će „Zrenjaninsko pivo” biti namenjeno isključivo Zrenjanincima, te da će cenovno odgovarati većini potrošača:
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju