„ČISTOĆINA“ AKCIJA IZNOŠENjA KABASTOG SMEĆA: Na Zelenom polju pojedine lokacije zatrpane otpadom

U noći između 21. i 22. marta radnici JKP „Čistoća i zelenilo”su iz Mesne zajednice „Zeleno polje”, konkretno sa uglova ulica Augusta Cesarca i Sremske, kao i ulice Hercegovačke i Josifa Pančića zatekli ogromne količine otpada pored kontejnera.
– Građani na navedenim lokacijama bacali su kompletan nameštaj, dušeke, ogromne količine šuta, grana, WC šolje i drugo. Do jutarnjih sati sa navedenih lokacija odneto je punih osam kamiona kabastog smeća. I dalje se sa ovih lokacija odnosi otpad koji je ostavljen pored namenskih kontejnera – rekla je Danijela Tančić, zadužena za odnose sa javnošću u Javnom komunalnom preduzeću „Čistoća i zelenilo“ i apelovala na građane da kabasto smeće ne odlažu pored tih kontejnera od 5 kubika za odlaganje kabastog otpada već u njih.
– Dolazi do stvaranja divljih deponija, narušavanja komunalne higijene i samog izgleda našeg grada. Građani koji imaju veće količine kabastog otpada mogu sa auto prikolicom odneti i besplatno odložiti na gradsku deponiju. Samo zajednički možemo doprineti da naš grad bude čist, uredan i sređen – ukazala je Tančićka.
Podsećamo da akcija iznošenja kabastog otpada traje do 16. aprila i organizuje se u saradnji sa gradskim mesnim zajednicama.

S.V.